Wat is het verschil tussen een A en een B film?

Films worden graag bekeken door mensen. Een leuke actiefilm of een komedie, maar ook een horror of dramafilm worden graag bekeken. Lekker op de bank en samen een film kijken. Weet je ook wat het verschil is tussen een A-film en een B-film. Wat het verschil is van de films zullen we uitgebreid aan je uitleggen.

Waarom wordt een film een B-film genoemd?

Als je naar een B-film kijkt, dan kijk je naar film die gemaakt is met een vrij laag budget. In een B-film spelen de meeste acteurs die nog niet of nauwelijks bekend zijn. Een B film wordt in de meeste gevallen uitgebracht zonder enige publiciteit. De B-films hebben soms ook dingen die niet goed zijn. De plot of de continuïteit mis je vaak in deze films

Dat wil niet zeggen dat een B-film een slechte film is. Je moet een B-film op een andere manier bekijken en waarderen. In een B-film merk je dat de aankleding ongeloofwaardig is waardoor deze een bepaalde cult status krijgt toegekend. Een B-film wordt gemaakt met weinig geld. Omdat er gebrek is aan geld en aan goede acteurs wordt er wel gekeken naar originele oplossingen.

Een B-film wordt gemaakt in allerlei genres. In de genre Horror en Science Fiction zie je veel B-films. In een horror of in een science fiction film wordt veel gebruik gemaakt van kostuums. Als het een B-film is kan het humoristisch overkomen wat dan eigenlijk niet de bedoeling is. Een B-film is net zo leuk om te kijken als een A-Film als je het kijkt op een andere manier. Een B-film kan net zo goed een goede film zijn.

Waarom wordt een film een A-Film genoemd?

Een A-film wordt gemaakt met veel geld. In een A-film spelen ook acteurs die al bekend zijn. Deze acteurs worden ook genomineerd voor prijzen. Er wordt veel geld gestoken in de A-films. Een A-film haalt een hoog venue, dat wil zeggen die brengt veel geld op.

Een B-film levert minder geld op maar dat wil niet zeggen dat de film dan slechter is. Er worden ook goede B-films gemaakt. Een A-film kan ook minder geld opleveren als die niet lekker ligt bij het publiek

Wanneer ben je een B acteur of actrice?

Een acteur of actrice die het net niet halen om in een A-film te spelen worden een B acteur of actrice. Bewust of onbewust kan het gebeuren dat ze niet terechtkomen in een A-Film. Een B-acteur of actrice is om die reden geen slechte speler. Ze halen alleen net niet De A-films. Een B-film acteur of actrice kan vermakelijk zijn. Steven Seagal is een geniale B-film acteur.